De nieuw kantoortuin = een eetbare bedrijfstuin!
Wil je als bedrijf duurzaam ondernemen, een bijdrage leveren aan biodiversiteit, de gezondheid van je medewerkers bevorderen EN de omgeving van je bedrijfspand vergroenen? Ik ontwikkel eetbare bedrijfstuinen die dit mogelijk maken.

Criteria: minstens 50 m2 vrije groene ruimte rondom het bedrijfspand of op het bedrijventerrein, met voldoende zon, in regio Utrecht/Betuwe. De invulling gaan we samen bepalen, en kan zo eenvoudig of ingewikkeld zijn als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan: fruitbomen & struiken, moestuin(bakken) waarvan de oogst voor kantine en medewerkers is, kruidentuin, groene en beschutte rust- of werkplekken, bijenkorf of insectenhotel, wilde bloemenveld, etc. Ook heel geschikt voor restaurants die meer eigen oogst willen gebruiken!

De oogst van je eetbare tuin komt direct ten goede aan medewerkers en klanten: muntthee, een broodje gezond, verse soep en salade. En een frisse neus halen in de pauze wordt een goede gewoonte.

Plan en uitvoering
Met mijn advies weet je precies wat je kunt doen om een eetbare tuin rondom je bedrijfspand te realiseren.

We bespreken je groene wensen en je praktische eisen. Ik maak op basis daarvan een plan voor de buitenruimte van je bedrijf, waarin alle functies een plek krijgen, parkeerplaatsen en fietsenstalling, maar ook lunchterras en pluktuin. Ik besteed extra aandacht aan duurzaamheid, dat houdt in dat ik zoveel mogelijk werk met natuurlijke materialen en ervoor zorg dat er ruimte is voor biodiversiteit (vogels, bijen). Belangrijk is dat de tuin een beetje van alle medewerkers wordt. We zoeken dus samen naar medewerkers die tijd hebben voor -en energie krijgen van- het aan de slag gaan met de tuin. Hierdoor is er meer draagvlak, en houden we de uitvoerings- en beheerskosten zo beperkt mogelijk. Ook betrek ik de kantine/catering zo goed mogelijk bij de plannen: wat voor soort kruiden, fruit en groenten willen zij in de keuken gaan gebruiken?

Samen overleggen we welke werkzaamheden jullie zelf kunnen doen, en waarbij je hulp nodig hebt. Die werkzaamheden voer ik zelf uit, of ik zoek er de juiste specialisten bij, bijvoorbeeld voor grondverzet of bouwen van (hout)constructies. De planning en coördinatie neem ik voor mijn rekening tijdens de uitvoering, en ook voor beheer kan ik indien nodig ondersteunen.

Neem gerust even contact op voor gratis en vrijblijvend overleg: gerdien@dijkstradoet.nl